Het gaat al goed in onze klas en in de grote school.

Geloofsopvoeding: al deze mensen zorgen voor mij in de grote school!

Vorige week vrijdag mochten de kleuters eens praten of zingen door de micro op het podium. De micro hangt nu aan de spiegel en zo kunnen de kleuters hun spreekdurf overwinnen en taal oefenen.

Fladderfoto’s

Kriebeldieren duiken op in de klas: we hebben een papiervisje en een groene schildwants. Door de loep kunnen we alles goed zien.

Zon zon zon, ronde zon. Met behulp van een schrijfmethode oefenen we de schrijfmotoriek. Bij de zon tekenen we cirkels, nu eens met de ene hand, dan weer met de andere… We zetten ook strepen wanneer de muziek iets anders speelt.

Nell is 3 jaar! Proficiat!!!

Nell had een ballon met helium mee aan haar boekentas. De volgende dag viel de ballon naar beneden. We hebben de ballon opgehangen om er naar te slaan. (Dit is een goede oefening om de grote motoriek vanuit de schouders te verbeteren.) Eén ballon was te weinig dus kwamen er nog ballonnen. De ballonnen worden helemaal slap. Eens kijken welke ballon het langst blijft hangen, wie de winnaar wordt.

Strandballen. Volgende week krijgt Jules 2 vrienden op bezoek. Daarvoor ben ik al bezig met het opblazen met strandballen maar dat is lastig. Ik heb zo een pomp voor luchtmatrassen en het lukt daarmee. Maar wat nog meer verrassender is: de kleuters kunnen mij daar goed mee helpen en blazen zelf de ballen op.