Ouderraad

Stond je er ooit al eens bij stil wat de ouderraad precies doet? Of waar zij voor staan? Jouw kinderen gaan naar onze fantastische school De Vliegeraar, al het schoolpersoneel zorgt er dagelijks voor dat zij kunnen groeien, bijleren, zichzelf ontwikkelen. Naast het aanreiken van de opgelegde leerstof gaan onze kinderen ook naar een school waar hun welbevinden, comfort, … een bijzonder belangrijke rol speelt.

De ouderraad is een team van geëngageerde ouders die de school bijstaat om dit alles mogelijk te maken. Zowel praktisch, organisatorisch, materieel, maar ook financieel. Elk ouderraadslid heeft bovendien een belangrijke adviserende rol in verschillende thema’s, beslissingen, … die onze school aangaan!

Wij zijn bijvoorbeeld intensief betrokken bij

- de jaarlijkse activiteiten (communie, grootouderfeest, Sinterklaas, …),

- het verfraaien van de speelplaats (klimrek, kleurrijke palen, wastafels, …),

- de kleine renovaties in het schoolgebouw (herstellen van stoelen, ophangen van zeepbakjes in de toiletten, …)

- maar ook broodnodige investeringen zoals vb CO-melders,…

Hoe krijgen wij dat georganiseerd?

We hebben een sterk, uitgebreid team van geëngageerde ouders. Hierdoor zijn we in staat om alle activiteiten, … in werkgroepen te verdelen die alles dan tot in de puntjes afwerken.

Het kern van de ouderraad (een zeskoppig team met oa. De voorzitter, secretaris, …) trekken de werkgroepen en zijn aanspreekpersoon voor elk ouderraadslid.

Bovendien gaat de directie van onze school, samen met met een delegatie leerkrachten, er prat op om bij elke ouderraadsvergadering actief aanwezig te zijn.

Uiteindelijk is het een heuse boterham om in een notendopje weer te geven. Maar, als ouderraadlid wordt jouw betrokkenheid met de school van jouw kinderen alleen maar groter, blijf je op de hoogte van wat leeft en kan je bovendien meewerken aan heel wat activiteiten die jouw kinderen aanbelangen.

Heb je zelf interesse om deel te zijn van dit topteam? of wil je vrijblijvend wel eens horen hoe dit in zijn werk gaat?

Neem zeker even contact met ons op