Onze eerste hele schoolweek!

Fladderfoto’s: dat zijn foto’s die gewoon tussendoor genomen worden. Meestal zie ik iets grappigs of zijn de kleuters heel intensief met iets bezig. Of ik zie hoe ze iets speciaals uitvinden…

Geloofsopvoeding: gezellig samen in ons klasje. We leren elkaars naam kennen, elkaars foto herkennen en ook wie welk symbooltje heeft. Kleuters praten daarover met elkaar en oefenen hierdoor veel taal. We zijn allemaal samen bij elkaar. We voelen al vanaf de eerste week hoe die verbondenheid groeit. Ik hoor erbij!

De familiewand: de kleuters zoeken zichzelf en hun familie. Soms praten ze met elkaar over de foto’s. Andere keren vinden ze troost wanneer ze even hun mama of papa missen.

Buiten spelen in de zandbak. We ontdekten ook al het speelbosje.

Spelen met water

Pfff het is zo warm buiten! Onze weerbeer heeft zijn pet en zonnebril op. Tijd om met water te spelen.

En nu we toch over ’tijd’ bezig zijn.

Tijd is heel belangrijk voor de peuters. Het geeft hen een veilig gevoel wanneer ze zicht krijgen op de structuur van de dag en de week.

Jules is 3 jaar! Feest! Jules mag kiezen of hij een poster of een boek wil. Dan mag hij ook 3 kaarsjes op de taart zetten en uitblazen, dansen met de juf en opnieuw mocht hij iets kiezen om te trakteren: rozijntjes, letterkoekjes of een lange vinger.